top of page

De Bikers

Wie zijn we?

Onze club is in 1992 opgericht door enkele enthousiaste MTB’ers opgericht als recreatieve mountainbike-club.
 
De naam zelf is een beetje optimistisch gekozen: we beperken ons niet tot bergaf rijden maar voorzien een goede mix van clubtochten en georganiseerde toertochten in de eigen streek en andere attractieve MTB gebieden.
 
Momenteel telt de club een zestigtal enthousiaste leden waarmee we één van de grootste MTB clubs in België zijn.
 
Als visitekaartje vermelden we graag onze 2° plaats in de 02 Bikers poll van ‘Beste MTB toertocht in België’ met onze Meerdael Classic.

 

Werking

De club ‘Downhill Bikers’ is een vzw met als clublokaal café "Genenhoek", Waversebaan 72 te Oud-Heverlee.
De club alsook haar individuele leden zijn aangesloten bij Cycling vlaanderen, welke de officiële Vlaamse afsplitsing is van de Koninklijke Belgische Wielerbond. Hierbij vallen we onder de decreten van deze bonden en hun verzekeringen.
 
 
Kledij

Om de samenhorigheid en uitstraling van de club te behouden bieden we ook fiets- en sportieve kledij aan voor de leden aan zeer gunstige prijzen. Uiteraard vragen we aan de leden om in clubuitrusting te rijden doch dit is geen verplichting. 


De Clubmobiel

Verder beschikt de club over een ‘clubmobiel’ met aanhangwagen welke enerzijds dient voor het vervoer van fietsen en andere bij verre verplaatsingen en meerdaagse trips, en wordt anderzijds ingezet bij andere cluborganisaties. Onder voorwaarden kunnen ook de leden gebruik maken van de clubmobiel.


Fondsenwerving

Om de financiële werking van de club te ondersteunen nemen we jaarlijks deel aan de Leuvense Kersmarkt en richten we de Meerdael Classic in. Deze laatste is de inrichting van onze eigen toertocht die jaarlijks op ongeveer 1500 deelnemers kan rekenen. 

 

Lees meer in ons clubreglement
 

bottom of page